fredag 9. oktober 2009

Norsk bonde i engelsk by..

Engelskmenn e rare dyr. Og di bur i et rart land. Ette tre veker som innbyggar i York, syns eg eg har rett te å legga fram nåken positive og mindre positive infopunkter om England og engelskmenn. Fullstendig subjektivt og i tilfeldig rekkefølge.  • Di kjøre på feil sia av veien. Detta i seg sjøl går an å leva med, sjøl om det e litt pinlig å tru at du e på vei inn i bussen, når det vise seg at du e på vei opp i fanget te sjåføren (ka ska nå han ha egen dør for da?). Men det som e vaskelig å venna seg te, e å sjå te høgre først når du ska øve veien. Har hatt et par sjå-te-venstre-ingen-bil-begynn-å-gå-sjå-te-høgre-BIL!!-øyeblikk. Ikkje påkjørt foreløpig, og e blitt flinkare å sjå meg for.

  • Di har snorer i steden for lysbrytarar på badet. Kaffor nå det da? Den snorå som henge og dingle fra taket på badet vårt har eingang vore kvit. Det e hu ikkje lenger. Gje meg ein knott på veggen! Men neida. Det e for pingler, nordmenn og andre buskvekster.

  • Du rekke ikkje finna deg sjøl på kartet før nåken spør om du trenge hjelp. Igrunn et sjarmerande trekk, du trenge aldri å var redd for å gå deg vekk i England. Bare finn fram kartet, og så kjeme et menneske og spør om hu/han ska hjelpa deg. Enten vise di deg veien, eller så følge di deg rett og slett.


  • Du kan velga mellom å skålda eller frysa bakteriene. På et gjennomsnittsbad kan du regna med å finna ein spring for kaldt og ein for varmt vatn. Trikset, har eg funne ut, e å vaska hendene kjempefort i det varma vatnet, før det blir så varmt at hendene ramle av. Ikkje alltid det går, så då e det å skru på den kalde og skylla av resten av såpå.


  • Det e ein liten knapp ved siden av kver stikkontakt. Te å skru an av og på med, forstås. Her trekke man ikkje ut kontakten, man skrur an av. Eg har ein tendens te å gjer begge deler.

Den te høgre e på, for dei som måtte lura..  • Di putte melk i plastflasker. Skulle tru det va nok plast i verden, men dengang ei. Men melkå e god den, så lenge eg holde meg te den som e skumma. Semi-skimmed, not so much fun.

  • You OK? Spør di kver gang di treffe deg. Her i England betyr det rett og slett "koss har du det". Amerikanerane syns det e rart, for for dei betyr det mer i retning av "det ser ikkje ut som du har det så greit, koss e det med deg?" Men me har vent oss te å svara "yeah, I'm good :)"

Probably to be continued..

3 kommentarer:

arne sa...

Kjenner så alt for godt til varmt/kaldt vann problematikken...

Oddbjørg sa...

Det e ufattelig frustrerande..

Dreaming sa...

Trikset er å skru på begge, begynna å skylle med den varme og så skifte til det kalde...som du jo har finni ut. Stikkontakt knappene var eit problem for meg først fordi jeg alltid glemte å skru de på og satt der og lurte kaffor teen aldrig blei ferdig :P

Syns semi-skimmed er den beste jeg. Men drikker ikke melk egentlig...har an bare i kaffe og te.

Btw...på en skala fra 1-10, hvor glad er du i Tesco by now? :P

Her i Essex spør de "You alright?" eller "Hows you?" og det er heller en måte å si hei pål enn noe annet.